לירון

צ'קים בהליך פשיטת רגל

אני נמצאת בהליך פשיטת רגל וביקשתי אישור לצ'קים כדי לשלם שכר דירה. המנהל המיוחד הציב כל מיני תנאים, ובין היתר דרש שהבנק ידפיס על כל צ'ק: 'בכינוס נכסים בהליך פש"ר', ליד השם שלי. מיותר לציין את גודל המבוכה שתהיה מול בעלת הדירה ביום חידוש החוזה כשאגיש לה את הצ'קים (אולי גם מעבר למבוכה ואף נסיגה שלה מהחידוש!). עד כמה שאני יודעת, בפסיקה המקורית של השופט שאישר הנפקת פנקס צ'קים לחייבים עבור שכירות, התנאי הזה לא הופיע. התנאי הצטרף בהמשך או שזה ספציפי עבורי? צ'קים שלי מעולם לא חזרו, הפש"ר שלי נובע מפציעה ולא מפיזור כספים, ולכן זה מקומם אותי וכמובן מדאיג מאוד. יש פיתרון לנושא? תודה רבה

עו"ד אילנה אלישקוב

לירון שלום, יש לבוא בדברים מול המנהל המיוחד ולהסביר את עמדתך. ככל שלא יעלה יפה ניתן לפנות לבית המשפט בבקשה מתאימה להסרת הדרישה ולתת הנמקה מדוע הדרישה מיותרת, שהרי חשבון הבנק ממילא אינו מאפשר חריגה או ניהולו בחובה. ניתן ליצור קשר בפרטי לייצוג. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל