מני דויטש

עיקול רכב בפשיטת רגל

שלום כנראה שאני בלית ברירה מגיע למצב של פשיטת רגל. בבעלותי רכב בשווי של כעשרים אלף, עם שיעבוד ברשיון הרכב לחברת המימון. סכום ההלוואה שנותר לי עדיין לשלם לחברת המימון הוא כעשרת אלפים ש"ח. שאלתי: אם אני מסדיר המשך תשלום לחברת המימון, יכולים הנושים לחייב את החברה לעקל את הרכב על מנת לממש את הערך שבין סכום ההלוואה לשווי הרכב? אני נותן שירות בתחום מסוים ומתנייד עם הרכב ממקום למקום, איבוד הרכב הוא כאיבוד מקום העבודה, האם זה דבר שמתחשבים בו עד כדי אופציה שלא יאפשרו לעקל את הרכב? מה גם שהוצאות העיקול ומחיר מכרז ואחרי שחברת המימון תפרע את החוב, לא ישאירו סכום כסף רציני אם בכלל לנושים האחרים, זה מהווה שיקול לרשויות ההוצל"פ? תודה מראש

עו"ד אילנה אלישקוב

אכן מדובר בנכס שניתן לממש אולם בהעלאת נימוקים טובים ואסמכתאות על מחיר במימוש גובה השיעבוד לסילוק והיותו של הרכב נחוץ לעבודה, ניתן לבסס הכרעה כי אין זה יעיל לפעול למימושו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פשיטות רגל