ב.

גילוי עריות

בגיל צעיר מאוד שנה עד גיל שבע עברתי ניצול מיני מתמשך מבן דוד. כל הטראומה הייתה מודחקת למרות שההשלכות על חיי היו קשות. רק בגיל 32 אחרי טיפולים ממושכים הבנתי נזכרתי התוודתי להכרה שעברתי אונס ממושך כל ילדותי. היום בגיל 34 אני אדם לא מתפקד בודד וחולה נפשית בגלל מה שעברתי. אני רוצה לפנות למשטרה להגיש תלונה האם למרות ההתיישנות יש סיכוי שיזמנו אותו לחקירה? מה החוק אומר למקרים כאלו הרי ישנה את הדחקת הזכרון לכן לוקח המון שנים..עד איזה גיל ניתן להתלונן? והאם ישנם מיקרים יוצאי דופן? תודה

עו"ד גלעד רמתי

שלום רב, לפי חוק העונשין, יחל מניין תקופת ההתיישנות ביום שמלאו לקטין 28 שנים. לסעיף זה ישנם סייגים ותוספות בהתאם לקרבת המשפחה של התוקף, גילו וכו'... במידה ושקלת והחלטת על הגשת תלונה, אני ממליץ לעשות זאת באופן מיידי וללא דיחוי ולהתייעץ עם עו"ד בטרם תגיש את התלונה. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי תקיפה מינית - פיצויים בגין הטרדה מינית