אלונה

עובד מטריד

שלום אני עובדת במשרד יחסית קטן. במשרד יש 15 עובדים כשרוב העובדים הם עובדות. אחד העובדים, שהוא אהוב מאוד על מנכ"ל החברה מרשה לעצמו לגעת בחלק מהעובדות. זה יכול להיות נגיעה במותן, נגיעה בכתף, ניסיון לחבק וכו'. העובדות שהוא נוגע בהן דיברו עם אחד הבוסים והוא אמר שידבר על זה עם המנכ"ל. בינתיים שום דבר לא קורה וגם כשמעירים לאותו עובד ומבקשים שיפסיק הוא רואה את זה כבדיחה, כאילו שאנחנו אומרות לו את זה בצחוק. כמו שכתבתי המנכ"ל אוהב אותו מאוד וסביר להניח שבגלל זה לא נעשה שום דבר בנושא. מה אנחנו כן יכולות לעשות שישפיע על ההתנהגות שלו ושהוא יפסיק?

עו"ד גלעד רמתי

אלונה שלום, ראשית, חשוב להבין שהחוק מטיל חובות שונות על המעביד בכל הקשור לטיפול בתלונה על הטרדה מינית והעובדה שעד כה הדבר לא טופל (למרות תלונות העובדות) כשלעצמו הינו חמור ובניגוד לחוק. לפני שהייתי נוקט בפעולה נוספת (היות וכבר התלוננתן וזה לא עזר), יש צורך לתעד את מעשיו של העובד (אפילו באמצעות מצלמה סלולרית) כדי שתהיה לכן הוכחה למעשיו. לאחר מכן יש לכן כמה אפשרויות: 1. להגיע עם ההוכחות למעביד. 2. לתבוע את העובד בתביעה כספית בבית הדין האזורי. 3. להגיש תלונה למשטרה. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נפגעי תקיפה מינית - פיצויים בגין הטרדה מינית