ליאור

איחור במסירת דירה - עיקוב בהיתר הבניה - פיצוי

שלום רב, הקבלן קיבל אישור להיתר בניה מוועדת התכנון העירונית במרץ 2010. הוא שילם את האגרה רק בנובמבר 2010. לכן ההיתר הונפק רק בנובמבר 2010. לא נקוב על ההיתר עצמו תאריך הנתינה מלבד שני תאריכים אלו. החוזים בבניין קובעים 30 חודש מקבלת היתר בניה. 1) איזה תאריך קובע לנתינת ההיתר לשם חישוב הפיצויים? 2) האם אפשר טעון שהקבלן עיקב את התשלום בכוונה כדי למשוך זמן? האם קיימים תקדימים כאלו? תודה רבה.

חיים מן, עו"ד ומגשר

ליאור שלום, השאלה ששאלת מחייבת יעוץ משפטי פרטני ואני ממליץ שתפנה לעו"ד שיוכל לענות לך כשכל החומר הרלבנטי לפניו. ואולם, באופן כללי אוכל להשיב לך שאחת מהחובות הבסיסיות בקיום חוזה היא החובה לקיים את הוראות החוזה בתום לב. המשמעות היא, שבמידה והקבלן אכן עיכב את תשלום האגרה בכדי לאפשר לעצמו באופן מלאכותי דחייה של מועד תחילת מניין הזמנים על פי החוזה - הרי שבמידה שאין בחוזה הוראה ספציפית שעונה לשאלה שלך, בוודאי שיש מקום לטעון שחובת תום-הלב מחייבת את הקבלן לפעול בשקידה ראוייה במילוי חובותיו על פי ההסכם, והנובע מכך באופן הבסיסי ביותר הוא... לשלם את האגרות הנדרשות על מנת לקבל היתר בנייה. לכל ייעוץ פרטני יותר תוכל להתקשר אליי ישירות למשרדי 02-6246777. בהצלחה. חיים מן, עו"ד