גיא

קיר הפרדה בין דירות

שלום בנו לי קיר המפריד בין דירתי לדירה הסמוכה מבלוק איטונג. אני יודע שלפי התקן יש לבנות קיר הפרדה בין דירות מבלוק שחור או מבטון. לאחר המון ריצות הסכים הקבלן לפני כמה שנים להוסיף קיר גבס בדירה הסמוכה אך הדיירים התנגדו והקבלן לא עשה כלום. מה ניתן לעשות?האם ניתן לתבוע? מה גובה הפיצויים? תודה

חיים מן, עו"ד ומגשר

ודאי שניתן לתבוע את הקבלן. הייתי ממליץ למצות את הניסיונות להביא לפתרון העניין שלא באמצעות בימ"ש כי מדובר בהליכים ארוכים ויקרים וצריך לקחת גם את המרכיב הזה בחשבון הדברים. אשר לגובה הפיצוי - כגובה הנזק, אפשר שהתביעה תהיה בכלל לאכיפה שתחייב את הקבלן להרוס את הקיר הקיים ולבנות במקומו קיר בהתאם למפרט שהוסכם ביניכם - ובקיצור - להתייעץ עם עו"ד מהתחום, להבין מה אתה רוצה לתבוע בהליך שכזה ובהתאם לקבל את ההחלטות. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777