תמר

ליקויי בניה חמורים.

שלום רב, זו פעם ראשונה שאני רוכשת דירה חדשה מקבלן, ולתומי חשבתי, שליקויי בניה בדירה חדשה אינם קיימים. הרי איך יכול להיות שדירה חדשה תהיה פגומה? חשבתי אך טעיתי. הדירה שרכשתי הייתה כמעט בשלבי גמר. כמעט היה הכל, נשאר רק להשלים כמה דברים והיא מוכנה לאיכלוס. את מיטב כספי השקעתי בדירה הנ"ל ובמעמד חתימת החוזה הוסבר לי שהדירה שלי היא מושלמת מכל הבחינות שהיא נבנתה בקפדנות רבה ומהחומרים הכי טובים שיש והכל לפי התקן! אך למרות זאת החלטתי שאני מזמינה חברת בדק בית לפני כניסתי לדירה, רק ליתר ביטחון. בשביל השקט הנפשי. להפתעתי הרבה, קיבלתי דו"ח איום ונורא על מצב הדירה "המושלמת". כמעט בכל פינה היה פגם או שניים. והגרוע מכל, מרפסת השמש, שבגללה רכשתי את הדירה, נאמר לי שהיא עקומה ויש בה סטיה על גבול המותר. גם בממ"ד התגלו בעיות חמורות שלא ניתנים לתיקון, משקוף הדלת עקום ונדרש כוח רב על מנת לסגור את הדלת אם בכלל. בעיות טיח ואי סמטריה בקירות האמבטיה והרשימה עוד ארוכה. אני מרגישה שרימו אותי. הרי אני לא קניתי דירה על נייר. הדירה הייתה כבר קיימת ואני בטוחה שהקבלן היה מודע כבר לבעיות החמורות שקיימות בדירה אך בכל זאת הסתיר את זה ממני. מה אני אמורה לעשות במצב הזה? האם החוק עומד לצידי לפי המצב שתיארתי? אני חושבת שחובת הקבלן ליידע אותי על הפגמים שהיו בדירה טרם חתימת החוזה, הרי אם ידעתי על זה מראש, לא הייתי מבצעת את העסקה במיוחד שמדובר בליקויים שלא ניתנים לתיקון. את התשלום האחרון טרם העברתי לקבלן. ברור שיש כאן ירידת ערך לדירה. אך העניין הוא לא הכסף אם כי עוגמת הנפש והמרמה מצד הקבלן. בגלל שמדובר בליקויים מהותיים, אבד לי החשק לקבל את הדירה. שילמתי המון כסף, מגיע לי דירה מושלמת! האם אני יכולה לבטל את החוזה שנחתם מבלי להיפגע? הקבלן טוען שהוא לא היה מודע לליקויים שהתגלו. אך אני לא מאמינה לו מאחר ומדובר בליקויים חמורים בבניה. אשמח לתשובתכם בתודה

חיים מן, עו"ד ומגשר

תמר שלום, את שואלת אם בנסיבות המתוארות את יכולה לבטל את העסקה עם הקבלן. חוק המכר דירות מגדיר את המקרים והתגובות האפשריות במקרה של אי-התאמה או אי-התאמה יסודית בדירה שמסופקת על ידי הקבלן. בעיקרון - הצפי הוא לאפשר לקבלן לתקן את הליקויים שהתגלו. במידה וככל שאי-אפשר לתקנם או שהתיקון לא עלה יפה - יש בכך הפרה של התחייבויות הקבלן על כל המשתמע מכך מבחינת החוק, וזה יכול אף להגיע כדי להוות עילה לביטול החוזה. אני מציע להתייעץ עם עו"ד מהתחום שיוכל לראות ולהתרשם באופן בלתי אמצעי מהחומרים בתיק מול ההסכם עם הקבלן, המפרט, חוות הדעת וכיוצא בזה. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משרד: 02-6246777