ניסים

איחור במסירת דירה מקבלן

לעו"ד שלום רב קניתי דירה מקבלן וחתמתי על חוזה לאחר תיקון חוק המכר הקבלן מאחר במסירת הדירה האם פיצוי בגין האיחור הוא מהיום הראשון לאיחור קרי תאריך המסירה בחוזה או מתום שישים ימיי הגרייס? למרות שרשום בחוזה במפורש שהפיצוי ינתן החל מתאריך החוזה פלוס הגרייס ז"א האם תיקון החוק "חזק" ממה שרשום בחוזה בעניין זה? תודה ויום טוב

חיים מן, עו"ד ומגשר

ניסים שלום התיקון לחוק "חזק" יותר מהחוזה ולא ניתן להתנות עליו. ככל שהחוק מקדים את החוזה - עומדת לטובתך האפשרות לפיצוי הקבוע בחוק. במועדים חופפים - אתה יכול לבחור את מנגנון הפיצוי - החוזי או החוקי. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777