דבורה

תחולת סעיף 5א לחוק המכר על חוזה מ-2010

שלום, רכשתי דירה מקבלן בחודש 4.2010. האם סעיף 5א' לחוק המכר (פיצוי על איחור במסירת דירה) חל גם במקרה זה, למרות שהחוזה נחתם טרם התיקון? שמעתי שתחולת סעיף זה נקבעת על פי מועד הפיגור במסירת הדירה ולא על פי מועד חתימת החוזה, אולם לא מצאתי מקור לכך. אודה לתשובתך, דבורה

חיים מן, עו"ד ומגשר

דבורה שלום, בהתקיים התנאים שפירטת שאכן מחילים את התיקון לחוק על ההסכם שלכם - הוראות החוק והתיקון לחוק אכן גוברות על האמור בהסכם. משמעות הדברים היא שהזכאות המוקדמת יותר הקבועה בחוק היא זו שתעמוד לכם מתום 60 הימים ממועד המסירה המקורי שנקבע בהסכם (לא המוארך והנדחה !!) בחלוף 90 הימים הקבועים בחוזה - תעמוד לכם האפשרות להמשיך ולתבוע את הפיצוי הנתון לכם על פי החוק או לתבוע את הפיצוי הנתון לכם על פי הוראות החוזה - לפי הגבוה ולפי שיקול דעתכם. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משרד: 02-6246777

דבורה

תודה על המענה. לא הבנתי מדוע עלי להמתין עד חלוף 90 הימים הקבועים בחוזה כאשר על פי התיקון לחוק אני זכאית לפיצויים לאחר חלוף 60 יום?

חיים מן, עו"ד ומגשר

דבורה שלום, כנראה שלא הסברתי את עצמי היטב. את לא צריכה לחכות 90 ימים. הזכויות שעומדות לך על פי התיקון לחוק המכר - עומדות לך, בהתאם להוראות חוק המכר, בחלוף 60 ימים. במועד הזה עומדת "לרשותך" רק האופציה לפיצויי שקבועה בחוק המכר. בחלוף 90 הימים את כבר יכולה לבחור בין הפיצוי שעומד לרשותך על פי חוק המכר או הפיצוי שהוסכם בינך לבין הקבלן בהסכם - ועל פי שיקול דעתך - הבחירה בין שניהם. אני מקווה שהפעם הבהרתי את עצמי טוב יותר. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777