בן ציון

האם אפשר לבקש מבית המשפט להחליף את המומחה שמינה

האם אפשר לבקש מבית המשפט להחליף את המומחה שבית המשפט מינה עקב התיחסות מגמטית בליקויי בניה ואם כן איזה טענות עלי להציג. בכ"ב רב בן ציון

חיים מן, עו"ד ומגשר

בן ציון שלום, אפשר לבקש מבית משפט הכל, יש להניח במקרה שכזה שעל מנת להצליח בבקשה שכזאת אתה צריך להוכיח ברמת הוכחה גבוהה (שקשה מאוד להגיע אליה), שהמומחה פועל במשוא פנים, לא במקצועיות וטוב העדפה שאינה הוגנת של הצד השני. לא די בעצם העובדה שהטענות של הצד השני מתקבלות. צא מנקודת הנחה הוגנת שיהיה לך קשה להביא לביטול מינוי של מומחה (אך לא בלתי אפשרי !!) כקו שני - הייתי מכין בעצמי (או בסיוע של מומחה מטעמך) חקירה יסודית וטובה למסקנות המומחה מטעמו של בית המשפט - ובהגיע יום הדיו, הייתי מנסה לקעקע את קביעותיו הלא-הוגנות בדרך של חקירה נגדית יסודית ומבוססת. כמובן שאת הפעולת האלה ידע לבצע טוב הרבה יותר עו"ד מנוסה שמתמחה בתחום ושהוא בעל ניסיון בהופעה בבתי משפט ובניהול חקירות נגדיות של עדים ושל מומחים. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777