רוכש מודאג

איחור במסירה ושינוי ם בדירה

רכשנו דירה חדשה וחתמתי כי השינויים שביצענו יגררו איחור של אפס חודשים במועד המסירה או עד קבלת טופס 4 המאוחר מבינהם. הקבלן טוען שאינו צריך לשלם כל פיצוי אף שמאחר כבר במעל חצי שנה כי יש לו אפשרות על החוזה לאחר כמה שירצהעד קבלת טופס 4..... חוקי?

חיים מן, עו"ד ומגשר

רוכש מודאג שלום, אני לא בטוח שהבנתי אל-נכון את הסיטואציה והעובדות ועל כן אני ממליץ בחום התייעצות עם עו"ד שמתמחה בתחום כשכל הנתונים לפניו. ועדיין - פטור בלא-כלום אי-אפשר, ולכן אשיבך שאם הסכמתם שהשינויים אינם יוצרים סיבה להארכת מועד המסירה - זה מותיר את מועד המסירה על כנו. אם אפשרתם אפשרות נוספת של "עד טופס 4" - זה מטיל על הקבלן מכללא (גם ללא הסכם מפורש שכותב את זה), את המחוייבות לפעול בתום-לב ובאופן סביר על מנת להשיג את טופס 4. יתרה מזאת - אני מניח שבהסכם ביניכם יש מועד עדיו על הקבלן להשיג טופס 4, ולא הבנתי ממך ששיניתם את ההוראה הזאת. על כל פנים - קשה לי לחשוב על סיטואציה כלשהי שתאפשר לקבלן משך זמן בלתי מוגבל רק בגלל שלא הושג טופס 4 ומבלי שהוא עצמו מבצע את כל הפעולות הסבירות הדרושות מצדו על מנת שייתקבל טופס 4 האמור. אני מקווה שהתשובה מסייעת לך. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777

רוכש קצת פחות מודאג

תודה רבה על התשובה לשאלה. אכן הקבלן ירד מהעץ של טופס 4 - אך כעת מטפס על עץ חדש: לדבריו מועד המסירה ממנו עליו לשלם פיצוי אינו מועד המסירה המקורי של הדירה ע"פ החוזה אלא מועד תום תקופת הגרייס (90 ימים נוספים) שקיימת לו בחוזה. כלומר, לשיטתו:מועד מסירה בחוזה 31.5.2013. גרייס לפי החוזה- 90 ימים. ולכן מועד מסירה "מקסימלי" ע"פ החוזה הוא 31.8.2013- וממועד זה יש לו ע"פ חוק המכר 60 ימים נוספים לאחר, וחובה לשלם פיצויים רק על התקופה שמסוף תקופת הגרייס בת ה 90 ימים שבחוזה.. ושאלתי- האם תקופת הגרייס שנתן החוק בת 60 ימים לא באה להחליף את תקופות הגרייס ששריינו לעצמם הקבלנים בחוזים השונים?

חיים מן, עו"ד ומגשר

אתה יכול למסור לקבלן שלך ש... הוא טועה. הגרייס הקבוע בחוק מתחיל ביום המסירה החוזי הקבוע (ולא בתום תקופות ההארכה האפשריות על פי החוזה). הפרש הזמנים בין החוזה לחוק יוצר את התוצאה שבתום 60 הימים תעמוד לך הזכות לפיצוי על פי החוק בלבד, ובתום 90 הימים תוכל לבחור בין הפיצוי החוקי לבין הפיצוי החוזי - לפי שיקול דעתך. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777

נב

גם אצלי אותו סיפור. הייתי צריכה לקבל דירה ב30.10.13 קיבלתי אותה רק היום.(25.4.14) הם לא מדברים איתי על הפיצויים. אומרים נחשב רק אחריי מסירת הדירה. הם אמרו גם שבסעיף 7 בחוזה(שיש שם מיליון סעיפים) בחוזה רשום עדכון מועד מסירה שיש להם עוד 90 יום נוספים שרק אחריי זה נחשב את 60 יום לפי החוק. האם מותר להם לרשום דבר כזה בחוזה? .מה זה עדכון מועד במסירה.יש תאריך זה תאריך היחיד שצריך להיות מועד המסירה .האם אני צודקת.?כי הם אומרים רשמנו בחוזה -חתמת אז אין מה לעשות. אז קבלנים חופשי יכולים לרשום בחוזה שאפשר לעשות עיכוב וזה לא נחשב איחור גם צ300 יום בתקווה שלא נראה את זה בחוזה(כמו במקרה שלי ) תודה נב