בן ציון

תביע כנגד

שלום עו"ד מן ראשית כל אני מודה לך עבור התשובה והעצה שנתתה לי לשאלתי הקודמת מתאריך 28.11. בהמשך הייתי רוצה לדעת אם אותו מומחה מטעם בית המשפט ימשיך לעמוד על דעתו ותשובותיו, האם יש אפשרות להגיש תביע נגדית בהסתמך על חוות דעת של מהנדס ברמן מהמכון הישראלי לביקורת בניה מירושלים. הוא אפילו לא היה מוכן לקחת בחשבון חשבוניות שביצעתי תיקונים שהופיעו בחוות הדעת של מר ברמן, ואם לא הייתי מבצע אותם לא הייתי יכול להכנס לגור ומה שלא ראה עכשיו שפגום כתב שלא רואה פגם. מפגמים שעלותם מגיעים ל- 70-80000 שח אישר לי 17000. על איטום מסדים לדוגמה, שקיבלתי עכשב הצעות מחיר של מעל 20000 שח ושאני ביצעתי אותם בזמנו כולל ליקויים נוספים ורבים בפחות מ 16500 הוא אישר לי 1500 שח. לרוב הליקויים אפילו לא התיחס כאילו לא היו קיימים בזמנו. ועוד משהו, אם לפי דעתך יש אפשרות להגיש תביע כנגד ואפילו רצוי או חובה שאגיש אם אני רוצה להגיע למיצוי האמת עד כמה שאפשר, האם יהיה רצוי לנסות לחבר את התביע עם המשפט הקיים או רצוי לנהל אותו בנפרד וזה לאור המצב, שכשהשופט מינה מומחה אמר, שממילה יקבל את דעתו של המומחה. בכ"ב רב בן ציון

חיים מן, עו"ד ומגשר

ציון שלום, אתה שואל שאלות ספציפיות מדי לתיק - שאיני יכול להשיב עליהן תשובה מפורטת ונכונה בלי שהמסמכים, כתבי בית הדין וכל ההליכים וההחלטות פרוסים בפניי. המיטב שאני יכול להמליץ לך (מבלי שאתייחס לשאלה אם יש מקום להגיש תביעה שכנגד) זה להכין את החקירה הנגדית של המומחה מטעם בית המשפט ביחד עם המומחה שלך - אינג' ברגמן. הכנה טובה שכזאת - תאפשר לך או למייצג שלך להציג למומחה שאלות מבוססות וטובות שעשויות להביא לתוצאה המבוקשת על ידך. אשר לתביעה נגדית - בדרך כלל מגישים אותה ביחד עם הגשת כתב ההגנה. אפשר לעשות זאת גם בשלב מאוחר יותר בתוך התיק עצמו או מחוץ לו בתביעה נפרדת (שבוודאי תאוחד בסופו של דבר עם זו). אני מציע שתתייעץ עם עו"ד מקצועי שעוסק בתחום ושיש לו ניסיון והיכרות בייצוג בהליכים בבית משפט. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777