ארז

מרפסות נופלות

שלום מה הסיכויים של הדיירים בשני הביניינים בחדרה שבאחד מהם נפלו המרפסות לקבל את כספם בחזרה ולבטל את העיסקה ?? האם זכאים לפיצוי ????

חיים מן, עו"ד ומגשר

ארז שלום, מרפסות שמתמוטטות להן בבניין חדש שנמסר לדיירים בוודאי שאינן בשורה טובה לצדדים הנוגעים בעניין (הן הקבלן והן הדיירים). איני יכול כמובן לעסוק בבמה הזאת בהערכת סיכויים לביטול העסקה - אני יכול לשתף אותך לעיקרון המשפטי שקובע שביטול עסקה היא אחת מהתרופות העומדות לצד לחוזה - שהצד השני לו הפר אותו הפרה יסודית. נותרה השאלה אם המרפסת המתמוטטת הנ"ל עונה להגדרה הזאת של החוק. ההחלטה בעניין מסורה כמובן לבית המשפט שידון בעניין אם יתבקש לדון בו, ואולם, בשוקלו את העניין יבחן בית המשפט אם מדובר בתקלה שניתנת לריפוי באופן פיזי ולאחר מכן בפיצוי. בתשובה לשאלתך - ברור שנפגע שכזה יהיה זכאי לפיצוי בגין אירוע מעין זה. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777