רוכש מהשרון

איחור במסירה ושינויים בדירה

ערב טוב רכשנו דירה מקבלן. שהתחייב למסירה ב31.8.13. בתחילת השנה החתים אותנו על מסמך ״שינויי דיירים״ לאור בקשות לשינויים שלנו שם נרשם כי ייתכן עיכוב של חודשיים במסירה. בפועל מסר את הדירה ב 20.1.14 . הקבלן מוכן לשלם רק מה 1.11.13 וטוען כי הבקשה שלנו לשינויים דוחה את המועד מסירה החוזי בחודשיים. האם הפרשנות שלו נכונה או שיש להתייחס לחודשיים הללו כתקופה מקבילה ל60 הימים המותרים לו בחוק ולכן יש לחייבו לשלם החל מה 1.9.13? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בניסוח המדויק של המסמכים, אך לפי התיאור שלך כנראה שעמדת הקבלן נכונה. בדרך כלל סעיפי השינויים בחוזה כוללים הוראה ששינויים שיידרשו על ידי הקונים ידחו את מועד המסירה של הדירה, ולפי דבריך כנראה הוסכם שהשינויים שבקשתם ידחו את מועד המסירה בחודשיים. המשמעות היא כי מועד המסירה שבחוזה שונה מיום 31.08.2013 ליום 31.10.2013.