מני

רוחב מקלחת הורים קטנה משרטוט הדירה

שלום רב קניתי דירה חדשה ועדיין לא קיבלנו את הדירה יש איחור רב במסירה רוב הליקויים שראיתי הקבלן תיקן וחתמתי על פרוטוקול מסירה שבו מצויינים הליקויים שראיתי ללא קבלת מפתח בשביל שאוכל להכניס ציוד לדירה אנחנו אמורים בקבלת מפתח שוב פעם נראה לי לעשות פרוטקול ולעבור על הליקויים בינתיים גיליתי שבמקלחת הורים חסר 10 סנטימטרים ברוחב כלומר בשרטוט רשום 120 ובפועל זה בקושי 110 הראתי למהנדס של היזם ושלחתי להם פקס בנושא גם בדקנו שזה חוסר ולא קיבלתי את זה במקום אחר במקום למשל בחדר הורים או בצד שני במרפסת שירות . השאלה מה עושים במצב כזה שהדירה כבר מוכנה אבל המקלחת קטנה משמעותית משרטוט הדירה במידה שאי אפשר לתקן זאת כמה פיצוי מגיע לנו על דבר כזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מני, שלום רב, אם המקלחת שקיבלתם קטנה מהמובטח (אבל עדיין ניתנת לשימוש) אתם זכאים לפיצוי כספי בגין ירידת הערך של הדירה (אם ערכה יורד בגלל המקלחת הקטנה) ואי הנוחות שנגרמת מהמקלחת הקטנה יותר. גובה הפיצוי אינו קבוע – הוא נקבע על ידי שופט לפי שיקול דעתו, אבל בכל מקרה לא תתעשרו ממנו. לפי דבריך גודל המקלחת בפועל גדול מהמינימום על פי התקן, ולכן ברור שהיא ניתנת לשימוש. ספק בעיני אם יש ירידת ערך ועל הפגיעה בנוחות אינכם יכולים לצפות לפיצוי גדול. יואב סלומון

מני

אני לא מחפש להתעשר מהמקלחת אבל הייתי מצפה לקבל את מה שמובטח בשרטוט הדירה ולא משהו קטן ב10 סמ ברוחב כפול האורך זה לא משהו קטן וזניח אנחנו שמנו לב לזה בגלל שלא עשו שם דלת הזזה אלא דלת שנפתחת פנימה וראינו שבלתי אפשרי לפתוח אותה פנימה כי היא פוגעת בארון שמתחת לכיור פשוט חסר מקום ברוחב המקלחת השאלה כמה לדרוש על דבר כזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מני, שלום רב אם מדובר בליקוי תפקודי כמו שאתה מתאר – צריך לפתור אותו (למשל על ידי שינוי הדלת) על חשבון הקבלן, ויש מקום לדרוש פיצוי נוסף (אם כי לא גדול).