יעלה

בעיות אקוסטיקה קשות בדירה חדשה

שלום רב, נכנסנו לדירה חדשה מקבלן לפני כמה חודשים,אנו שומעים הרבה רעשים מהדירה אשר מעלינו, צדעים,הזזות רהיטים, דברים שנופלים כל הזמן, דיבורים,שיעולים, פיהוקים,כניסה לחדר השינה ולמיטה, הליכה לשירותים בלילה ואפילו רעשים אנושיים מחדר השירותים, המצב בלתי נסבל,קשה לנו לישון ולתפקד, נזקקים לאטמי אוזניים וכדורי שינה, פנינו לקבלן, לדבריו השכנים לא מרשים לו לעשות בדיקה אקוסטית מדירתם, אנו חסרי אונים מה עושים? ממה מתחילים בכלל? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יעלה, שלום רב, ראשית, הקבלן אחראי לתיקון הליקויים; שנית, בדרך כלל קוני הדירות מתחייבים בחוזה לאפשר לקבלן להיכנס לדירה שלהם גם לצרכי תיקון ליקויים בדירות אחרות (את יכולה לבדוק בחוזה שלכם אם יש סעיף כזה). לכן, הקבלן אינו רשאי להתחמק מאחריותו בטענה כלפי השכן. סביר שגם דירות אחרות סובלות מאותה בעיה. אם את שומעת את הנעשה בדירת השכנים כנראה שהם שומעים את הנעשה בדירתך. הייתי מציע פעולה משותפת של הדיירים. בכל מקרה, את מוזמנת לייעוץ פרטני.