ראדה רחמים

בעלות בדירה לצורך תשלום מס רכישה

שלום. מבקש לדעת החל מכמה אחוזי בעלות בדירה ,ניתן לחייב את הרוכש במס רכישה של 5 אחוזים וזאת במידה ובבעלותו דירה נוספת. דוגמא, חמישה אנשים בעלי דירה אחת רוכשים במשותף דירה נוספת , האם ישלמו מס רכישה בגובה 5 אחוז עקב זאת שבבעלותם קיימת דירה. או שעשרים אחוזי בעלות לא נחשבים כבעלות לצורך תשלום מס רכישה. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ראדה, שלום רב, השאלה אמנם לא שייכת לפורום ליקויי בנייה, אולם הרוכשים המתוארים על ידך לא יהיו זכאים לשיעור המופחת של מס רכישה.