אילן

רטיבות בחדר רחצה דירה חדשה

שלום רב, רכשתי דירה חדשה מקבלן שנכנסתי אליה בתחילת 2013. ינואר השנה ראיתי פטריה מיעל הפנלים בקיר החופף לחדר רחצה וגם כתמי רטיבות מתחת לריצוף במעברים מחוץ לחדר רחצה. הזמנתי את הקבלן אשר מייד שלל רטיבות כאשר התעקשתי פתח שני ריצופים אחד בתוך חדר הרחצה ואחד במסדרון ואכן החול היה רטוב מאוד הוא טוען שזה לח , זה ממש לא נכון הזמנתי אינסטלטור מטעם הביטוח של הדירה וטען באופן חד משמעי שהחול רטוב ואנו לח! מאותו זמן ועד היום הקבלן כל הזמן בה בודק מביא איתו כל מני אנשים לבדוק ולראות ולא עושים כלום ותמיד מסתימים הפגישות בווכוחים שלטענתו הכל בסדר ואנו מעוניין לפתוח את כל האמבטיה כדי לגלות מהיכן הרטיבות... לאחרונה אני רואה עוד התפשטות והחמרה במצב שיש עוד מרצפות וסימני רטיבות על קירות סמוכים.. לאחר כ שלושה ארבע חודשים נקבע לי לעוד חודש תחילת עבודות שאני לא רואה הכנות מיוחדות מבחינתם כמו לדאוג לריצוף וכו'.. אני חושש שהם מתכוונים "לימרוח" אותי או לייאש... מה עלי לעשות איתם??? לשלוח מיכתבים? חייב עו"ד? האים כדאי לי להזמין תיקון באופן פרטי ותבוע אותם על ההוצאות? יש לי קס לקבל החזרים??? תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אילן, שלום רב, לפי דבריך יש סיכוי שהעניין יגיע, בסופו של דבר, לבית המשפט. אני מציע לך לפנות למומחה שיתעד את המצב וייתן חוות דעת מקצועית שתקבע גם מה גורם לפטריות ולכתמי הרטיבות וגם מה צריך לעשות כדי לפתור את הבעיה. את העתק חוות הדעת תעביר לקבלן ותדרוש תיקון ואם הוא לא יתקן לשביעות רצונך או המומחה שלך תוכל לתקן בעצמך ולתבוע בבית המשפט. במקרה כזה חוות הדעת של המומחה תשמש כבסיס לתביעה. כמובן שאם הקבלן ירצה שגם מומחה שלו יבדוק את העניין עליך לאפשר לו זאת.