גד

האם במסגרת ביטוח דירה ניתן לתקן חיבור בלתי מקצועי של צנרת המים בחדר אמבטיה

שלום רב, לצורך השאלה נניח שאני בעל דירה ושבצעתי שיפוץ בלתי מקצועי בדירתי שבכללו מתקני חדר אמבטיה (אסלה, כיור, האמבטיה עצמה) הותקנו באופן בלתי מקצועי שיוצר בעיות בדירה שמתחת (רטיבויות, התפוררות התקרה וחשיפת הברזלים ועוד...). שאלתי: האם במסגרת ביטוח דירה ישנו מענה לסוג כזה של בעיות, ובמילים אחרות : 1) האם אני יכול להפעיל את הביטוח שיש לי על מנת לתקן את צנרת המים שאינה מחוברת בצורה מקצועית ? ? 2) האם ישנם כללים חוקים וכולי..לפיהם ברור מראש שאין בעבודות המבוצעות במסגרת ביטוח בכדי לתקן ליקויים קרי צנרת מים שאינה מחוברת בצורה מקצועית? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

גד, שלום רב, שאלתך חורגת מהתחום של הפורום. התשובה לה תלויה, קודם כל, בתנאי הביטוח של הדירה. בנוסף, יש חשיבות רבה לסיבה או הסיבות המדויקות לנזילות ולנזקים. אבל, כאמור, השאלה שלך היא שאלה על ביטוח ולא על תביעות ליקויי בניה.