אלמוני

היתכן מצב בו מי שאינו בעלי הדירה ואינו מתגורר בה יעשה ביטוח לדירה

בעל הדירה שמעליי ביצע לפני שנים שיפוץ בלתי מקצועי שיצר בדירתי נזק ובעיות (רטיבויות, התפוררויות ועוד..) לבעל הדירה היה ביטוח והוא השתמש בו ושלח אנשים מטעם הביטוח שיעבדו בדירתי ובדירתו. בעל הדירה הנ"ל מכר את דירתו במצב בו הליקויים שבדירתו עדיין לא תוקנו. ובעוד הוא אינו בעל הדירה מזה כשנתיים ואינו גר בה (אלא האדם שרכש ממנו את הדירה גר בה) בעל הדירה לשעבר שלח אנשים מטעם הביטוח שיעבדו בדירה בגין הליקויים הנ"ל (אותם יצר בעת שהיה בעל הדירה) שאלתי: האם ייתכן מצב כזה בו אדם חרף שאינו גר בדירה ואינו בעלי הדירה (מזה כשנתיים) יבטח דירה (שהיתה בעבר בבעלותו)??? וישלח מטעם הביטוח אנשים שיבצעו עבודות בדירה??? האם חברות ביטוח רשאיות לבצע ביטוח דירה למי שאינו בעלים ואינו מתגורר? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלמוני יקר, זו השאלה השלישית שלך באותו נושא. שאלתך קשורה בביטוח ולא בתביעות ליקויי בניה.