אסתר פלדמן

אחור במסירת דירה לקונה

רכשנו דירה מיזם בתכנית תמא . הדירה הייתה אמורה להימסר לנו לפני 6 חודשים. במסגרת החוזה מופיע ש"כל עיכוב במסירת הדירה מעבר ל 3 חודשים יזכה בפיצוי בהתאם לחוק המכר". "יש להגיש קבלות עבור הפיצוי". לאיזה קבלות הכוונה? ואם לא שכרנו דירה חלופית האם מגיע פיצוי עבור האחור ?. אם כן עבור כמה חודשים? (ברצוני לציין כי האחור באשמת הקבלן-חריגות בנייה)

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אסתר, שלום רב, על פי חוק המכר אין צורך להציג קבלות. על פי חוק המכר את זכאית לפיצוי מיום האיחור הראשון: עבור 8 החודשים הראשונים – שכר דירה דומה פי 1.5; מהחודש התשיעי – שכר דירה דומה פי 1.25.