אלון

צמצום נזק - ליקוי רטיבות בדירה

שלום, רכשתי דירה חדשה מחברה יזמית/קבלן. מועד מסירת החזקה בדירה התבצע לפני למעלה משנה. במהלך השנה שחלפה, שלחתי מכתבים רבים ליזם כדי שיגיע לתקן את הליקויים אך ללא שום מענה מצדו. במהלך השנה, החריף אחד מליקויי הרטיבות וכעת ישנו חשש גדול שליקוי הרטיבות גורם נזק רב בדירה שלי וגם לנזק בדירת השכן שנמצאת מתחת לדירה שלי. (אני מתכוון להגיש תביעה לבית משפט עבור כל אותם ליקויים...) השאלה שלי היא, מה עלי לעשות לגבי הליקוי הרטיבות שמחריף מיום ליום אם היזם לא מגיע לתקן אותו? האם אין לי ברירה אלא להמתין עד שהנושא יתברר בבית משפט או שאני יכול/רשאי, במסגרת חובתי להקטין את הנזק, לתקן את ליקוי הרטיבות, על חשבוני, ולהטיל את ההוצאות עבור התיקון על היזם/קבלן? אשמח לקבל תשובה לשאלתי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלון, שלום רב, בעקרון, אינך חייב לחכות לתוצאות ההליך המשפטי ואתה רשאי לתקן את ליקויי הרטיבות. עליך להקפיד על שני דברים: הראשון, לפעול בהתאמה לזכויות הקבלן לתקן את הליקוי (כלומר עליך לדרוש בכתב מהקבלן לתקן את הליקוי ולאפשר לו לבצע את התיקון שלדעתו יפתור את הבעיה). עליך להקפיד לפעול גם בהתאם להוראות החוזה המתייחסות למתן אפשרות לקבלן לתקן. הדבר השני, עליך לתעד את המצב הקיים, לקבל חוות דעת מומחה עליו ועל מה נדרש כדי לתקן את הבעיה, כולל עלויות (חוות הדעת מוצג בתביעה שתגיש נגד הקבלן), וכמובן לפעול על פי חוות הדעת. עליך לבצע את התיקון על ידי בעל מקצוע שייתן חשבוניות, ועליך להביא בחשבון שמי שיהיה אחראי על התיקון הוא בעל המקצוע שיבצעו ולא הקבלן – כך שכדאי לבחור מישהו מוכר שלא "ייעלם" אחרי ביצוע התיקון. האמור הוא כמובן הנחיה כללית בלבד – צריך להתחשב (בין היתר) בהוראות החוזה. מומלץ מאוד לפנות כבר עכשיו לעורך דין שיגיש את התביעה נגד הקבלן ולפעול על פי הנחיותיו גם בנושא התיקון. בהצלחה