יקי

אחריות קבלן מפתח ומתן הזדמנות לתיקון נזק בדירות שכנים

שלום 1. ביצעתי הרחבת דירה בבית משותף עם היתר בנייה מסודר והתקשרתי בחוזה מפתח עם קבלן רשום. 2. הקבלן ,תוך כדי ביצוע העבודות שנמשכו הרבה חודשים מעבר למתוכנן , עשה נזקים בחצר משותפת ובדירות של שני שכנים. 3. נראה כי השכנים מערימים קשיים רבים ולא מאפשרים לקבלן לבצע התיקונים ע"פ הבנתו ורוצים לקבל כסף ע"ס הצעות מחיר בע"פ שקיבלו כי טוענים שנגרמו להם גם טרדות של הבנייה ,רעשים וכו' 4. מה הדין במקרה שכזה ומה מומלץ לעשות?האם יש לי אחריות אישית כלפי השכנים והם יכולים לתבוע אותי או שמכיוון שהתקשרתי עם קבלן רשום אני יכול להעביר הכל עליו? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

יקי, שלום רב, התשובה לשאלה אם יש לך אחריות תלויה בעובדות, ובמיוחד בסיבה לנזקים שנגרמו. באופן כללי, אם הנזקים נגרמו בגלל רשלנות של הקבלן, יכול להיות שאתה תהיה פטור מאחריות, אבל קשה להניח שתהיה פטור מהאחריות לכל הנזקים שהשכנים טוענים להם. כמובן שלא ניתן לתת תשובה מדויקת בלי להכיר את כל העובדות והמסמכים.