דוד

האם יכול להיות מצב שבריצוף מרפסת הריצוף לא יהיה אחיד במרפסת

בתוספת בניה של מרפסת נעשתה עבודת ריצןף. הקבלן במבצע עשה שיפוע תקין והתחיל לרצף מפתח היציאה. כשהגיע לצד השני של המרפסת לא היה ריצוף אחיד. בצד אחז היה צריך להוסיף חלק מקרמיקה של ריצוף ומצד שני היה חיתוך קל של קרמיקה. כלומר הצד השני מפתח היציאה אינו אחיד. האם זה תקין? הקבלן אומר שעבד בסדר וזה בגלל קו בנין לא ישר. המרפסת ארוכה באורך 6 מטר ולכן יש הבדל. האם הוא צודק בנושא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דוד, שלום רב, אם המרצפות מונחות ישר כפי שאתה מתאר, כנראה שרוחב המרפסת אינו אחיד. אתה יכול לבדוק זאת בקלות – תיקח מטר ותמדוד את רוחב המרפסת בשני קצותיה. כמובן שאם רוחב המרפסת אינו אחיד הרצף אינו אחראי לכך אלא הקבלן שבנה את המרפסת. בדרך כלל סטייה ברוחב של עד 2.5 ס"מ במרפסת באורך 6 מ' נחשבת כתקינה (אם אין דרישות מפורשות אחרות של המתכנן או המזמין). שנה טובה