דוד שפי

ליקוי שהיה נסתר מן העין והתגלה כ-6 שנים לאחר מסירת הדירה.

שלום, בחדר האמבטיה שבביתי אריחי קרמיקה עד גובה התקרה. בשנה האחרונה החלה "התנפחות" של קיר האמבטיה כולל פיצוצים ושברים באריחים. מאחר וחשבתי שמדובר בבעיית רטיבות הזמנתי בעל מקצוע שהסביר כי האריחים הודבקו לקיר עם גבס שאינו מתאים לחדר "רטוב", מאחר וחומר זה מתנפח בלחות\רטיבות שתמיד תהיה בחדר אמבטיה. לא היתה לי כל דרך לדעת זאת מראש ונדרשה תקופה ממושכת עד שליקוי זה נחשף. שאלתי היא: מאחר והגורם לנזק היה נסתר ולא היתה לי דרך לדעת על קיומו אלא עד שהתנפחותו ההדרגתית הביאה לפיצוץ האריחים, האם על הקבלן חלה אחריות לתיקון למרות שתקופת הבדק חלפה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דוד, שלום רב, כפי שכתבת, תקופות הבדק והאחריות חלפו, ולכן אינך יכול לתבוע מכוחן. אם אתה יכול להוכיח שהחומר ששימש להדבקת האריחים נוגד תקן רשמי, לך אפשרות לתבוע. אם אתה מתכוון לבדוק אפשרות תביעה, אני מציע לך לפנות למומחה לקבל חוות דעת על סיבת התנפחות הקיר. אם דברי בעל המקצוע נכונים, נשאלת השאלה איך הבעיה לא התגלתה קודם – רק שש שנים לאחר שחדר האמבטיה כבר בשימוש.