תמר וולף

בעית תקן בצנרת השירותים. האם חובת הקבלן לתקן?

הבית שלנו נבנה לפני כ5 שנים. אחרי שהשירותים שלנו נסתמו 10 פעמים, האינסטלטור האחרון שתיקן אמר שיש בעיה בתקן הבניה, מבחינת מספר הזוויות שיש בצנרת הביוב. הקבלן אומר שעברה תקופת בדק הבית. האם הוא מחויב לקחת אחריות בגלל שזו בעיית תקן? ומה הכלים שלי לפעול מולו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

תמר, שלום רב, החוק קובע "תקופת בדק" ותקופת אחריות של שלוש שנים לאחר תום תקופת הבדק. ההבדל ביניהן הוא שבתקופת הבדק הקבלן אחראי לכל הליקויים אלא אם הוא מוכיח שהליקוי נגרם על ידי הדייר, ובתקופת האחריות הקבלן אחראי רק אם הדייר מוכיח שהליקוי נגרם כתוצאה מתכנון או ביצוע לקויים. במקרה שלכם תקופת הבדק היא 4 שנים, כך שאם מדובר בתכנון לקוי (ומנוגד לתקן) הקבלן אחראי בכל מקרה. אגב, המועד הקובע הוא מועד גילוי הליקוי (וכמובן ההודעה עליו לקבלן). כדי לפעול בדרך משפטית עלייך לקבל חוות דעת מומחה שתקבע מה הליקוי, מה צריך לעשות כדי לתקנו ומה תהיה עלות התיקון, לפנות לקבלן בכתב ולדרוש את התיקונים הנדרשים, ואם הוא אינו מבצע אותם להגיש תביעה בבית משפט. אם התיקון כרוך בהחלפת צנרת פנימית בדירה יש להניח שייגרמו גם נזקים נלווים וייתכן אף שתיאלצו לפנות את הדירה למספר ימים, וגם את זה צריך להביא בחשבון.