אלברט

מה ההבדל בין אדריכל למהנדס בבדיקת ליקויי בנייה לדירה חדשה ?

שלום רב הזמנתי מהנדס מוסמך לצורך בדיקת ליקויי בנייה בדירה שרכשתי ,מנגד החברה שממנה רכשתי את הדירה הביאה מומחה מטעמה שהוא בעצם אדריכל ,שאלתי היא איזה חוות דעת אמינה ו"תופסת יותר" בבית המשפט ומה ההבדלים ביניהם? תודה מקרב לב

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלברט, שלום רב, גם אדריכל וגם מהנדס הינם בעלי כישורים מקצועיים לתת חוות דעת על ליקויי בניה (אלא אם מדובר בליקוי ספציפי המצריך מומחיות מיוחדת – כמו ליקוי בקונסטרוקציה) ולכן אין עדיפות לחוות דעת מסוימת רק משום שאחת ניתנה על ידי מהנדס והאחרת על ידי אדריכל. הגורמים המשפעים על "עדיפות" לחוות דעת זו או אחרת הם מקצועיותו וניסיונו של המומחה, מידת האובייקטיביות שלו ותוכן חוות הדעת. אם העניין יגיע לבית המשפט, ניתן לצפות שבית המשפט ימנה מומחה מטעמו.