עידן

חלון ממ"ד עקום בעקבות יציקת מסגרת עקומה

בדירה חדשה מקבלן שרכשתי נמצא שהחלון בחדר ממ"ד עקום בצורה משמעותית כ 2 סנטימטר הבדל בין קצה אחד לשני ובין תיקרה או כול אנח אחר. וזאת בגלל תזוזה של מסגרת החלון בזמן יצירת הממ"ד.הליקוי נראה בברור בעין. אחרי אין ספור התראות לקבלן וליזום כולל שליחה במייל על הליקוי. נאמר לנו אין ספור פעמים כי הנושא יטופל ויסודר. כמובן שאחרי שהורכב החלון לא נעשה דבר. בפגישה עם איש אלומיניום הובהר שאין אפשרות לתקן את הליקוי היות ומדובר חלון ממד שלא ניתן לשנותו. מה ניתן לעשות והאם מדובר על ירידת ערך של הנכס להערכתי ביום שיהיה ברצוננו למכור נתקשה לעשות זאת בשל הליקוי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

עידן, שלום רב יתכן שבאמת לא ניתן לתקן את החלון כי מדובר בממ"ד. יכול להיות שאם ניתן להגדיל את החלון אפשר "לכרסם" את הפתח וליישר אותו ולהתקין חלון חדש – אבל על מנת לבדוק אם זה אפשרי עליכם להתייעץ עם מהנדס. אם לא ניתן לתקן – אכן מדובר בירידת ערך. הייתי מציע להתייעץ עם מהנדס קונסטרוקטור בקשר לאפשרות תיקון ואם לא ניתן לתקן – לקבל חוות דעת משמאי על ירידת הערך. כמובן שצריך לתעד את כל ההוצאות ולקבל חוות דעת בכתב על מנת שיהיה אפשר לתבוע החזר ההוצאות ועלות התיקון או ירידת הערך. בהצלחה

מור

היי האם זה נחשב לא ראוי למגורים וסירוב לקבלת מפתח?