אפרת

ליקויי בניה ושינויים מהחוזה

דירה חדשה מקבלן , טרם נמסרה , כרגע 7 חודשי איחור מהמועד הרשום בחוזה , הרבה ליקויי בניה ומעל הכל, רכשנו דירה עם מרפסת שמש מקורה - הדבר הובהר הן בעל פה והן במפרט הטכני בו רשום מפורשות - ״מרפסת שמש 15 מ׳ , מתוכה 15 מ׳ מקורה״ - בפועל רק שליש ממנה מקורה ומבחינתנו זה סופר קריטי . הקבלן הבטיח אחרי טופס 4 להשלים את הקירוי באמצעות אלומיניום . האם העדר קירוי מלא זו לא הפרה יסודית של החוזה? האם יש בכך ירידת ערך?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אפרת, שלום רב, לפי מה שאת כותבת על החוזה אתם זכאים לקבל מרפסת מקורה בשטח 15 מ"ר, כאשר היתר הבנייה כוללים את הקירוי. הצעת הקבלן להשלים קירוי קל לאחר קבלת טופס 4 מצביעה על כך שאין היתר בנייה לקירוי. כמובן שמדובר בהפרת החוזה ויש להניח שגם בירידת ערך. לגבי השאלה אם זה נחשב כהפרה יסודית – איני בטוח בכך, אך בוודאי שזו הפרה.