משה ק.

רטיבות בקירות ומתחת לרצפות המקלחת

הדירה שברשותי בת 3.5 , נרכשה על ידי לפני כמעט שנה, טלפני כ4 חודשים התגלתה רטיבות בקיר המקלחת. לאחר פניה לקבלן ובדיקה של איש מקצוע מטעמו שאף הרים מרצפות ומצא בריכה מתחת - הקבלן טוען שמדובר במים שנכנסו דרך חורים ברובה, ולכל אין לו אחריות על תיקון התקלה. למיטב ידיעתי כל בעיה של רטיבות/נזילות הינה באחריות ל4+3 שנים. איש המקצוע מטעם הקבלן הציע לי שהוא יטפל בבעיה על חשבוני - האם אוכל לתבוע את הקבלן לאחר מכן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

משה, שלום רב, ראשית – התנצלות על התשובה המאוחרת. משום מה פנייתך הראשונה לא הגיעה אליי. השאלה הראשונה היא סיבת הרטיבות, ולשם כך לא מספיק לשמוע את דברי הקבלן ויש לקבל חוות דעת של מומחה (לפני ביצוע התיקון). חוות הדעת נחוצה גם כדי לקבל החלטה על דרך הטיפול המשפטית אבל קודם כל כדי לדעת איך לפתור את הבעיה. האחריות של הקבלן לכשל במערכות צנרת ואיטום היא 4 שנים, אבל גם אם הבעיה הספציפית אינה נופלת בתחום זה, יש עדיין תקופה נוספת של 3 שנים לאחר תום "תקופת הבדק" בה הקבלן אחראי אם הדייר מוכיח שמקור הבעיה בתכנון, בעבודה או בחומרים. אני מציע לך ראשית לקבל חוות דעת ממומחה, ואז לפעול על פיה. אם הקבלן מסרב לבצע את התיקון על פי הנחיות המומחה, תודיע לו בכתב שבכוונתך לבצע את התיקון ולדרוש ממנו את העלויות. בכל מקרה, לא הייתי ממהר לבצע את התיקון דווקא באמצעות איש המקצוע של הקבלן והייתי נוטה לבחור איש מקצוע שאינו קשור עם הקבלן.

משה ק.

חידוד השאלה - האם יש סיבה כלשהי להיווצרות של בריכה מתחת לרצפות המקלחת ובעקבות כך רטיבות בקירות - שאינה באחריות החד משמעית של הקבלן לתקן? (בתקופה של 3.5 שנים לאחר כניסה לדירה).

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

בדיוק בשביל זה צריך חוות דעת מומחה, כדי לקבוע מה הסיבה להצטברות המים ולרטיבות בקירות.

משה ק.

אשמח להתיחסותך

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

משה, שלום רב, ראשית – התנצלות על התשובה המאוחרת. משום מה פנייתך הראשונה לא הגיעה אליי. השאלה הראשונה היא סיבת הרטיבות, ולשם כך לא מספיק לשמוע את דברי הקבלן ויש לקבל חוות דעת של מומחה (לפני ביצוע התיקון). חוות הדעת נחוצה גם כדי לקבל החלטה על דרך הטיפול המשפטית אבל קודם כל כדי לדעת איך לפתור את הבעיה. האחריות של הקבלן לכשל במערכות צנרת ואיטום היא 4 שנים, אבל גם אם הבעיה הספציפית אינה נופלת בתחום זה, יש עדיין תקופה נוספת של 3 שנים לאחר תום "תקופת הבדק" בה הקבלן אחראי אם הדייר מוכיח שמקור הבעיה בתכנון, בעבודה או בחומרים. אני מציע לך ראשית לקבל חוות דעת ממומחה, ואז לפעול על פיה. אם הקבלן מסרב לבצע את התיקון על פי הנחיות המומחה, תודיע לו בכתב שבכוונתך לבצע את התיקון ולדרוש ממנו את העלויות. בכל מקרה, לא הייתי ממהר לבצע את התיקון דווקא באמצעות איש המקצוע של הקבלן והייתי נוטה לבחור איש מקצוע שאינו קשור עם הקבלן.