נטלי

נגר שלא סיים את עבודותו , זייף את מסמך בכתב יד ואף עשה עבודה שחצי ממנה לא הוזמנה ומטבח גדוש בליקויים קשים

בחודש ספטמבר האחרון הזמנו נגר להצעת מחיר למטבח חדש בביתנו עליו אנו חלמנו וחסכנו במשך 5 שנים כדי להגשים אותו . הנגר הכין תכנית - כאשר היה צריך לבצע את העבודה הוא הרכיב חצי מטבח שלא הזמנו - הזמנו מטבח שני חלקים כאשר חלק אחד אפור כהה וחלק שני אפור בהיר עם טקסטורה בציפוי פורמייקה . חשכו עיניי לנגד מראה המטבח . לא הזמנתי מטבח לבן . הנגר הבטיח שיחליף וישא באחריות וברח - לא מוכן לבצע את התיקונים. מה גם שפרט לצבע הלא נכון של המטבח - כל הארונות עקומים, הידיות מתקלפות, הכיור לא נכנס לפי מידות המטבח שהוא טעה בעבודה בתוך כך, התנור שנרכש לא נרכש למרות שקיבל קודם את המפרט המדויק . האי לא בעיצוב ולא בצבע שבחרנו - ועשה אותו לבן בציפוי פורמייקה שאת כל הגימורי הדבק רואים המדפים לא שווים וברגים בולטים בחזיתות. יתרה מכך, דלת למדיח האינטגרלי לא עוצבה והנגר לא בא להרכיב אותה עד היום . המדיח חשוף ולא ניתן להפעיל אותו . מדיח חדש יש לציין . בנוסף לזה שהתנור לא נכנס הוא השאיר אותנו 48 שעות ללא מענה ונעלם כי הבין שהוא עשה שוב ושוב טעות והשאיר אותנו חסרי אונים ורק אחרי 48 שעות בא והתקין יחידה חדשה על מנת שיכנס התנור . הוא לא הפיק עבורינו חשבונית על חלק מהתשלום שקיבל מראש עבור המטבח . בשביל להתקין את הכיור שגם לא התאים למידות שהוא עשה תמטבח ולמרות שקיבל מידות מראש וראה את הכיור במו עיניו קודם לביצוע המטבח היה צריך לחתוך את הארון שירות פנימה והכל רעוע עכשיו ומכוער. מדובר בעוגמת נפש מתמשכת - ובשנים רבות שחיכינו בתוך כך אני אישה חולה מה שהחמיר את מצבי הכרוני בעקבות מפח נפש . ניסינו לדבר איתו מספר פעמים והוא הבטיח שיגע לתקן ולסיים את העבודה ועד היום לא הגיע . לאחר שעירבנו גורם משותף שמכיר אותו הוא ציין שהוא לא מעוניין להמשיך . עוד ביתו טרחה להתקשר ולאיים עלינו שאנחנו כן בחרנו מטבח לבן ושהוא לא חייב לכסות את המדיח בדלת - חסרת מקצועיות והבנה . בפני החבר המשותף הוא ציין שהוא אינו מעוניין להמשיך את העבודה . אנחנו כבר חודש ימים מחפשים נגר אחר שימיך ויתקן את הליקויים שלו . יש לנו הקלטות על הבטחות שווא שלו ובנוסף הוא לא כתב בתכנית צבע אפור רק לבן - זייף את התכנית משום שקודם לא היה בכלל דגמי הצבעים אלא רק בחירה איתו פיזית ולא כתובה . האם אנחנו יכולים לתבוע גם על עוגמת נפש וגם על בריחה ואי סיום עבודה ותיקון ליקויים חמורים ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

נטלי, שלום רב, שאלתך אינה בתחום של הפורום, אבל אענה בכל זאת: לדברייך הנגר הפר את החוזה אתכם הן בעבודה לקויה ולא לפי המוסכם, הן בזיוף מסמך והן באי השלמת העבודה. אם זה המצב, אתם יכולים לתבוע אותו על כל הנזקים שנגרמו לכם.