זהבית

פיצוי בגין ליקויים בדירה

שלום, אני שוכרת מזה כשלושה חודשים דירה חדשה מקבלן. לאחרונה התגלתה נזילה באמבטיה. במשך שבועיים הרימו בלטות ותיקנו את הצינורות הפגומים. בעל הדירה ממנו אני שוכרת לא הגיב לנושא והתנער מאחריות. ביקשתי מהקבלן תשלום בגין ניקוי הדירה. הוא הסכים שאביא מנקה על חשבונו ועכשיו מסרב לשלם. האם יש לי עילה לתביעה בגין ימי עבודה, ניקיון ושכר הדירה החודשי? תביעת הקבלן או בעל הדירה? אודה לתגובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

זהבית, שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בניסוח הסכם השכירות, אבל אם לא כתוב אחרת הדרישות שלך צריכות להיות מופנות למשכיר ולו יש זכות תביעה נגד הקבלן. אם נפגעה אפשרות השימוש בדירה את זכאית לפיצוי וכן אם כתוצאה מהתיקונים נאלצת להפסיד ימי עבודה.