ע

בעיית אקוסטיקה בתוך הבית

עברנו לבית קרקע פרטי חדש שיש בו תקרה אלכסונית מאוד גבוהה בסלון ובמטבח (מגיע לגובה של מעל ל-6 מטר). יש בעיה מאוד קשה של הד בחלל - אי אפשר להבין מה שמדברים, קשה מאוד לשמוע טלוויזיה, בלתי אפשרי לשמוע מוזיקה. מצאתי שיש תקני אקוסטיקה אבל נראה שהם כולם עוסקים ברעשים מדירות שכנות בבתים משותפים וברעשי חוץ. האם יש תקן שמחייב אדריכלים וקבלנים גם לנושא האקוסטיקה בתוך הבית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, למיטב ידיעתי כל תקני האקוסטיקה מתייחסים לבידוד הדירה מרעש חיצוני או ממתקנים (צנרת, מזגנים, מעליות וכיו"ב) ולא למניעת רעש או הדהוד שמקורם בתוך הדירה. אני ממליץ לך להתייעץ עם מומחה אקוסטיקה – גם כדי לבדוק אם תכנון הדירה היה רשלני למרות שאין תקן וגם כדי לבדוק אם ניתן לפתור את הבעיה או לשפר את המצב. בהצלחה.