לירן

רעש שכנים מדירות מעלי

לפני כשנה וחצי נכנסתי לדירה חדשה שעברה פינוי בינוי. לאורך התקופה אני סובל מרעשים מהשכנים שמעלי, שכן הם פחות מתחשבים, גוררים דברים במשך כל שעות היממה ובנוסף יש להם ארבעה ילדים קטנים. יחד עם זאת, יש הרבה דברים שלא נכון להאשים רק אותם. ראשית, כל הליכה שלהם בבית (לא בהכרח עם נעלי עקב או משהו שאמורים לשמוע) אני שומע בדירתי או כל סגירת דלת / חלון חשמלי (בתוך הבית שלהם) אני שומע היטב בדירתי. שנית, כאשר מגיעים אליהם אורחים ומצלצל בפעמון שלהם, זה נשמע כאילו מישהו מצלצל בפעמון לדירה שלי. בנוסף, כאשר מישהו קודח בבניין (4 קומות מעלי לצורך העניין) הרעש נשמע היטב בדירה שלי. אשמח לדעת אם יש משהו לעשות בנידון, הדירה עלתה לי המון כסף וחבל שאני צריך להתמודד עם ליקויים מהסוג הזה (בנוסף לליקויים נוספים בכל הבניין).

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

לירן, שלום רב, יש תקן ישראלי לבידוד רעש בדירה מרעשים המגיעים מחוץ אליה (גם מבחוץ וגם מחלקים אחרים בבניין). אני ממליץ שתפנה למומחה לאקוסטיקה ובדיקות התאמה לתקן. בהנחה שאכן הבידוד אינו על פי התקן יש לך עילת תביעה. אתה מוזמן לפנות לייעוץ פרטני. בהצלחה.