אורגד

מכפילי חניה שמתקלקלים כל הזמן

רכשתי דירה לפני 3 שנים עם חניה במתקן. המתקן התקלקל לאורך התקופה מספר דו-ספרתי של פעמים. החברה שהתקינה אותם מגיעה לתקן לעיתים לאחר שבוע ויותר מרגע התקלה, וברור לכל שהתיקון מן הסתם לא מוצלח כי זה חוזר חלילה כל חדשיים-שלושה. אני אישית נאלצתתי לפצות שוכר שמשכיר את החניה שלי ומתקשה להשכיר אותה בעקבות זאת. מה עושים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אורגד, שלום רב, על פי חוק המכר תקופת הבדק לכשל בתפקוד של מכונות הוא 3 שנים. לפי דבריך הליקויים התגלו בתקופת הבדק ולא תוקנו ולפיכך (בהנחה שקנית דירה יד ראשונה) המוכר אחראי. ייתכן גם שעל פי התחייבות החברה שספקה את מכפילי החניה תקופת האחריות ארוכה יותר. האמור בוא בהנחה שהשימוש במתקן הוא עלפי ההוראות. מומלץ לקבל יעוץ פרטני שיסתמך על כל הנתונים וכמובן מומלץ שבעלי הדירות בבניין יפעלו ביחד.