נדב

אי ציון ליקוי בפרוטוקול ימנע להעלותו לאחר מכן-סעיף בחוזה. בעייתי?

בהסכם המכר מול הקבלן יש סעיף:"בלי לגרוע מהוראות סעיף 4ב(ב) לחוק מכר, מובהר בזה, כי הקונה יהא רשאי להסתמך על אי התאמה שניתן היה לגלותה במועד מסירת החזקה אם הודיע עליה המוכר בתוך שנה ממועד המסירה. בכפוף לאמור לעיל, אי ציון ליקוי או פגם כלשהו בפרטיכל או בפרטיכל המסירה ימנע מהקונה להעלות טענות בשלב מאוחר יותר באשר לליקויים או פגמים שהיו בדירה ולא נרשמו בנסיבות שאינן מהוות עילה לביטול החוזה עפ"י הדין הכללי, אלא אם כן מדובר בפגם נסתר או באי התאמה שלא ניתן להתנות עליה עפ"י חוק." האם על סמך הסעיף הנ"ל, הקבלן רשאי להתנער מאחריות לגבי ליקוי/פגם גלוי לאחר פרוטוקול מסירה? אם נאסר להכניס מומחה לפרוטוקול , ורק בהמשך מתגלה ליקוי - האם הקבלן יכול לבוא בטוענה שליקוי כזה לא הועלה קודם ולכן לא מתקן? אם כן, מה ניתן לעשות כדי לא להיקלע למצב כזה ואין אפשרות להכניס מומחה עד למפתח? תודה רבה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

נדב, שלום רב, ההוראה שלא יהיה ניתן להעלות טענה לגבי ליקוי שלא צוין בפרוטוקול המסירה מנוגדת לסעיף 4א לחוק המכר (דירות). הפתרון הטוב ביותר הוא בשלב המו"מ על ניסוח החוזה. אם זה לא נעשה והקבלן מנסה להתנער מאחריות כי הליקוי לא צוין בפרוטוקול המסירה תיאלץ להתמודד עם טענה זו בבית המשפט וסיכוייך יהיו טובים.