חנן שרון

התקנה של משקוף ממ"ד בניגוד להוראות הג"א

שלום יש לי דירה בפרוייקט תמ"א 38 היחס של הייזם כלפי בעלי הדירות מחפיר ביותר לצערי המשקוף בכניסה לממ"ד הותקן בזמן יציקות הבטון בצורה הפוכה והדלת במקום שאמורה להיפתח החוצה תיפתח פנימה .ומכאן שצריך לפרק ולשנות ולציין שאין באפשרותי למכור את הדירה מכיוון שאני חייב למסור לקונה את כל המיידע כי אחרת אני יסתכן בתביעה על אי גילוי נאות ותום לב. האם יש כאן קייס לתביעה נגד האדריכל מהנדס ולציין שהדירה כעת ללא כל שימוש. אודה לתשובתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

חנן, שלום רב, אתה זכאי לכך שהמשקוף יותקן נכון, ושהמצב יתוקן. השאלה את מי לתבוע תלויה בפרטים, כלומר מי משרשרת המעורבים אחראי להתקנה הלא נכונה. אם, למשל, התכנית של האדריכל ציינה נכון את כיוון פתיחת הדלת אינך יכול לתבוע את האדריכל אלא את המבצע (הקבלן) ואולי את המפקח שביצע פיקוח צמוד. אתה זקוק לייעוץ פרטני שיתבסס על כל הנתונים.