ענת קילימכר

הדייר בדירת גן לא מוכן שפתיחת הסתימה של הביוב תהיה ממנו.

היי אני גרה בדירת גן ונציגת וועד הבית, כל מספר חודשים יש לנו סתימה בביוב ונפתרת ע"י ביובית,הפתיחה של הסתימה מתבצעת בדירת גן הסמוכה כאשר הביוב אינו גלוי מהסיבה שהדייר אטם אותה בחולות ומעל דשא סינטטי, לפני יומיים הייתה סתימה בביוב ונתבקשתי מהביובית שהבריכת ביוב תהיה גלויה, הודעתי על כך לדייר הסמוך בדירת גן ונעניתי בחיוב, לאחר יום התקשר אליי הדייר ואמר לי בתוקף כשבפעם הבאה כשתהיה סתימה הוא לא ייתן לנו גישה לביוב לשם פתיחת הסתימה, אמר לי תתבעו אותי ואני רוצה לראות אם מישהו יעיז להיכנס אליי לחצר. אותו לא מעניין כי הבריכה שנמצאת בגינה שלו היא 3 מטר עומק בערך, מי שתבול מזה ותהיה לה הצפה בבית זו אני, כי הדירה שלי בקו אפס מהביוב, טענתי בפניו שהבריכה שאצלו בגינה חייבת להיות גלויה לא משנה מה הוא מתכוון לעשות בחצר ביתו, בנוסף טענתי שאם הוא רוצה להגביהה את האדמה, עליו להגביהה את הביוב לגישה וזה על חשבונו בלבד, הוא דורש שוועד הבית ישלם, מה עושים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

ענת, שלום רב, מערכת הביוב היא רכוש משותף, והשכן חייב לאפשר גישה אליה לצורך טיפול ותחזוקה. אתם יכולים להגיש בעניין זה תביעה למפקח על בתים משותפים. בנוסף, לרשות המקומית יש סמכות בחוק לדרוש מהשכן את הגבהת פתח הבריכה ומתן גישה אליה. את יכולה לפנות אליהם. דבר נוסף: סתימה בביוב כל מספר חודשים אינה תקינה, וכדאי לאתר את הסיבה ולטפל בה.