נורית

פתח דלתות בדירה ויציאה למרפסת

רכשתי דירה מיד שניה עדיין באחריות הקבלן , מסתבר שיציאה למרפסת שמש היא לא יותר מ 60 סמ . לא ניתן לעבור עם כסא גלגלים רגיל. זה מתסכל אותי מאד . האם ניתן לפנות להתלונן לקבלן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

נורית, שלום רב, למיטב ידיעתי אין תקן מחייב לרוחב דלת למרפסת. יחד עם זאת, התקנות מתירות דלת לחדר שירותים ברוחב 60 ס"מ רק אם יש בדירה חדר שירותים נוסף עם דלת ברוחב 70 ס"מ. ניתן להסיק מזה שדלת למרפסת ברוחב 60 ס"מ אינה מספקת (בהנחה שזו הדלת היחידה למרפסת).