ששון גונן

אחריות לליקוי רטיבות

אני גר בניין חדש שאוכלס לפני 9 חודשים, התגלתה רטיבות בתקרה של השכן שמתחת לדירתי. פניותיו לקבלן לא נענו והוא מתקן למרות שזו חובתו. השכן פנה אלי ודורש שאני יתקן. אמרתי לו שהוא יכול להיכנס אלינו ולתקן ולתבוע החזר מהקבלן. הוא מתעקש שזו אחריות שלי ואני חייב לתקן. מי צודק מבחינה משפטית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, השאלה מי אחראי תלויה במקור הרטיבות, אבל בכל מקרה, אתם עדיין בשנת בדק וחוזה הרכישה (בהנחה שהוא על פי המקובל) מחייב אתכם לפנות לקבלן בדרישה לתיקונים ולתת לו הזדמנות לתקן בעצמו. פניות כאלה לקבלן צריכות להיות בכתב, רצוי שיכללו תמונות של הרטיבות, והן צריכות לתת לקבלן זמן סביר לתיקון, גם בהתחשב בטיב הליקוי והנזק. אם הקבלן מתעלם אני ממליץ מאוד לקבל ייעוץ משפטי לפני שמחליטים ומתחילים לתקן