תמר רצ׳קימן

האם הקונה חייב לפנות רזרבות בניה ומה האחוז המותר לקבלן להשאיר ?

הקבלן השאיר כמות של אריחים שלא נראית סבירה בדירה בתום העבודה וטוען כי עלי לפנות בעצמי . ברצוני לשאול מה האחוז המותר מצידו להשאיר ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

תמר, שלום רב, בדרך כלל השאלות הפוכות ויש טענות שהקבלן לא השאיר מספיק אריחים. התקן מחייב להשאיר אריחים בשיעור של 2% מהשטח המרוצף, לצורך תיקונים בעתיד. איני מכיר הוראה שקובעת תקרה לכמות האריחים שהקבלן משאיר, אבל רוב האנשים שאני מכיר היו שמחים אם היו נשארים להם עוד אריחים. בכל אופן, הקבלן חייב למסור לך את הדירה במצב שאפשר להיכנס אליה, ואם הוא הגזים בכמות האריחים שהשאיר את רשאית תדרוש ממנו שיפנה אותם על חשבונו.