רננאל

איטום נגד רטיבות מקיר חיצוני

בחלק מהדירות בבנין בן 4 שנים יש בקירות חיצוניים יש רטיבות אחרי גשם חזק. הקבלן מציע לנסות איטום בצד הפנימי, על אף שלא מובטח מראש שיפתור את הליקוי. האם ניתן לחייב אותו בבית משפט בפתרון יותר יסודי שימנע חדירת הרטיבות מצידו החיצוני של הקיר, כפי שיומלץ בחוות דעת הנדסית, מבלי לנסות תחילה את פתרון הקבלן?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

רננאל, שלום רב, איטום קיר חיצוני מצדו הפנימי אינו פתרון. מעבר לסיכוי הנמוך שהוא ימנע רטיבות בדירות, הוא לא ימנע רטיבות בקיר החיצוני עצמו וכתוצאה מכך סיכון של נזקים לקיר עצמו, חלודה והתפוררות של ברזלי הזיון ועוד צרות.