דקר זוביב

סתימה בביוב של צנרת בניין בדירת גן

אנחנו פרויקט חדש של 4 בניינים בדירות גן קיימת אחת לכמה זמן סתימה בביוב והצפה הקבלן עד עכשיו הביא ביוביות לשאיבה ותמיד טוען שזה בעיית מגבונים. האינסטלטור שבנה כאן לטענתו אין בעיה והכל זה בעיית המגבונים. אין לי ספק שהמגבונים הם בעיה בלי קשר אבל הייתכן שזה משהו שחוזר על עצמו אחת לכמה זמן ? הקבלן מתנער מאחריות ומעביר את הבעיה אל הועד בטענה שהועד ישלם. הדייר חסר אונים כי הקבלן מנפנף אותו ואנחנו כועד מבינים אותו אך לא יכולים לשאת כל חודש הוצאה של ביובית עד שלא ימצאו את הפתרון האמיתי שלדעתי היא הצנרת עצמה או שיש פסולת בצנרות. אשמח להבהרה בנושא ואיך אנחנו מתמודדים מול הדייר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלום רב, השאלה אם יש בעיה במערכת הביוב או שההצפות נגרמות על ידי סתימות ממגבונים טעונה בדיקה על ידי מומחה. בכל מקרה, כאשר יש הצפה ניתן לראות אם אכן יש הצטברות מגבונים. בכל מקרה, לא בעל הדירה בקומת הקרקע צריך לשאת בעלויות. אם נגרמת הצפה מסיבה הקשורה בבניין או בדיירים, על הנציגות (ועד הבית) לשאת בעלויות ולהתדיין עם הקבלן ולא לזרוק את הבעיה על בעל הדירה בקומת הקרקע.