אסף כהן

רעשי שפכים בחדר שינה בדירה חדשה

שלום, מדובר בדירה חדשה מקבלן, מאז שנכנסתי לדירה בחדר הישנה בקיר של המיטה, ממוקם כנראה צינור השפכים וכל רעש של הדחה או מקלחת מעליי אני שומע בעוצמה שניתן אפילו לשמוע כשאני מחוץ לחדר, הבנתי שמדובר בבידוד אקוסטי גרוע, לא הבאתי עדיין יועץ אקוסטיקה אבל ידעתי את הקבלן שהגיע עם המהנדס לדירה, לא חיכה לראות או לא תיאם עם השכן מלמעלה כדי שיורידו את המים, פשוט אמר שהוא מאמין לי (שלחתי לו סרטונים של הרעש עם וידאו), הציע שיבנה לי קיר גבס על כל הקיר בחדר בעובי 7-8 סמ וימלא אותו בצמר סלעים. אמרתי לו שזה פתרון שלא מקובל עליי מאחר וזה יקטין לי את החדר + אם בעתיד תהיה נזילה בקיר אני לא אדע ויהיה קשה לתקן, כמו כן מדובר בירידת ערך וכו וכו. הוא ביקש שאתן לו תשובה. מהו הפתרון הטוב ביותר על מנת להתנהל מולו? אני כמובן דורש פתרון אחר, אבל איזה הכי טוב שיבטיח לי בידוד + לא יצריך בניית קיר גבס? ואם הוא לא יסכים ויאמר שזה מה יש והוא מציע רק פתרון בניית קיר גבס ואני מסרב, מהיא הדרך להתנהל מולו משפטית? האם קודם להביא יועץ אקוסטי ואז פנייה לעורך דין? מדובר בהוצאה מאוד גדולה שעולה על התיקון אני מאמין? איך דואגים לחייב את הקבלן לפתרון ראוי בדרך הכי טובה? תודה. אסף.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אסף, שלום רב, אתה צריך חוות דעת מקצועית של מהנדס בניין לגבי דרך התיקון המיטבית, ואם לא תהיה הסכמה עם הקבלן ויהיה צורך בהליכים משפטיים, תצטרך גם חוות דעת של מומחה אקוסטיקה להוכיח את הבעיה.