מירב שלם

אחריות לחדירת מים לממרתף חנייה רובוטית

שלום רב, בניין לאחר תמא 38/1. בבניין הותקן מתקן חנייה רובטוית אשר מרבית מהזמן אינו שמיש בעיקר עקב חדירת מים. בבניין יש חברת ניהול. 1. האם המתקן הינו רכוש משותף ? 2. ככל שמקור הבעייה הינו חדירת מים האם מדובר בליקוי ברכוש המשותף? 3. האם האחריות לתיקון הינה על הנציגות/ חברת הניהול? 4. ככל שיש אחריות על הקבלן, האם התביעה היא של כל אחד מבעלי הדירות או של הנציגות/ חברת הניהול? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

מירב, שלום רב, מתקן חניה רובוטי הוא רכוש משותף. אם חדירת הרטיבות היא מרכוש משותף האחריות לתיקון חדירת הרטיבות היא של הקבלן (בתקופת הבדק והאחריות) או של הנציגות/ חברת הניהול. הטיפול במתקן החניה הרובוטית גם הוא של הנציגות/ חברת הניהול. רצוי שתביעה נגד הקבלן בעניין זה תוגש על ידי הנציגות. אמנם בעלי דירות יכולים גם הם לתבוע, אבל אז – אם ייפסק פיצוי כספי שיאפשר את התיקונים כל תובע יקבל רק את חלקו היחסי והבעיה לא תיפתר.