שלומי

סגירת מסתור כיסה היתר בניה

שלום, רכשנו דירה חדשה מהקבלן לפני כשנה ובדירה היה חדר שירות גדול שהחלטנו לפתוח אליו דלת ולהשתמש בו בתור חדר כביסה. להפתעתנו קיבלנו טלפון ממפקח על הבניה שבה מסרו לנו שהדבר אינו חוקי . האם ניתן לקבל היתר בניה על דבר כזה ? האם יכולים לחייב אותי לסגור את הדלת שפתחתי ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלומי, שלום רב, אם הבנתי נכון, בבניין היה חלל סגור עם קיר משותף לדירתכם, ואתם פרצתם דלת לחלל הזה ו"סיפחתם" אותו לדירתכם. אם זה המצב – שאלתך אינה בתחום הפורום אלא בתחום של תכנון ובניה, אבל סביר שאם היה אפשר לקבל היתר להשתמש בשטח הזה כחלק מדירה הקבלן היה עושה את זה ומוכר את השטח.