עוז מעוז

ליקוי בניה בדלת כניסה

שלום רב. קיבלנו דירה חדשה (בבניין 8 קומות) מקבלן לפני שנה וחצי כאשר דלת הכניסה לדירה נסגרת מעצמה. היו מהקבלן ומצאו כי המשקוף עקום. הם הציעו לעשות הלבשה (מה שנקרא פלסטר ולנפנף את הדייר). מה אומר החוק לגבי התקן? כמה צריך להיות? 85 ס"מ כרגע הפתח. הם יורידו לי 5 ס"מ בהלבשה משמע יישארו 80 ס"מ.זה מאוד גבולי ובעייתי. הדירה של אמא שלי, בת 70, ואני רוצה להשאיר את הדירה שתהיה מונגשת לכיסא גלגלים, מיטת גלגלים או כאלו דברים שמקווה שלא נצטרך אבל חייבים לחשוב על זה מעכשיו.מה אומר התקן על פתח דירה? ואם נניח נרצה לקנות מקרר חדש (יש מחשבות להחליף), הוא לא פחות מ 83 ס"מ כמו שיש לנו כרגע וזה לא יעבור בדלת. מה עושים מול הקבלן? האם הקבלן מוגן משפטית אם הפתח יירד ל 80 ס"מ מההלבשה? תודה רבה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

עוז, שלום רב, על פי התקן רוחב הפתח צריך להיות לפחות 80 ס"מ כאשר המדידה היא מהדלת, כאשר היא פתוחה לגמרי (מהחלק הבולט ביותר כלפי הפתח) עד למשקוף הנגדי. מלבד זאת, תבדוק מה הרוחב בתכניות שצורפו לחוזה עם הקבלן. אם תוצאת התיקון שהקבלן מציע היא שהפתח יהיה קטן מהתקן או מהוראות החוזה – כמובן שאתה יכול להתנגד לתיקון כזה.