שלמה ק

נזק בדירת גן בעקבות טיפול קבלן

שלום, בעקבות הצפות ביוב חוזרות ונשנות בדירת הגן של הבניין, הקבלן ביצע עבודה מעמיקה- מצא את הבעיה וטיפל בה (החליף חתיכה מצינור הביוב) הבעיה היא שכחלק מהטיפול, הקבלן הרים חתיכה גדולה מאוד מהדשא הסינטטי של בעלי דירת הגן והרס את המסלעה שלהם. את המסלעה הקבלן מוכן לתקן אבל את הדשא הוא מוכן רק להניח חזרה ולא לבצע יישור מקצועי ומהודק לשכבה מתחת לדשא. בעלי הדירה מבקשים מועדי הבניינים המשותפים לאותו צינור ביוב להשתתף בעלות תיקון הדשא. האם אכן כפי חוק ועדי הבניינים מחוייבים להשתתף בעלות? אנחנו בחשש שהדבר ייצור תקדים. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

שלמה, שלום רב, מערכת הביוב היא רכוש משותף וביחסים שבין בעלי הדירות ועד הבית אחראי לתקן אותה ולהחזיר את המצב לקדמותו. לכן בעלי דירת הקרקע צודקים. מצד שני, מכיוון שהליקוי הוא באחריות הקבלן גם הקבלן אחראי להשבת המצב לקדמותו. הדרך הנכונה היא שהוועד יעשה את כל מה שצריך (ושהקבלן לא עשה בעצמו), ויתבע את הקבלן. הוועד אינו רשאי "לזרוק לכלבים" את בעלי דירת הקרקע (וסליחה לכלבים...).