דייר 1

הקבלן מסרב לבדק

רכשתי דירה הדירה נמסרת באיחור. הקבלן אינו מאפשר לי להגיע לדירה עם מהנדס בדק לפני קבלת הדירה. זאת על אף שבחוזה כתוב במפורש כי הרוכש זכאי להביא עמו במועד מסירת החזקה אנשים מקצועיים מטעמו. הקבלן מבקש את כתבי הערבות בטרם אקבל את הדירה. מה עלי לעשות?

חיים מן, עו"ד ומגשר

אמרת את כל הדברים הנכונים. מומלץ ביותר לקבל את הדירה עם איש מקצוע מטעמך. מומלץ ביותר שלא למסור את כתבי הערבות קודם למסירת הדירה לידך. מסירת הדירה לידך - משמעה - מסירת אותה דירה שביקשת לקבל ובהתאם למפרט שהוזמן על ידך. את זה שזה בוצע תוכל לוודא רק בבדיקה בפועל, וכאמור, עדיף עם איש מקצוע. הייתי מציע לשלוח לקבלן מכתב רשום בו אתה מודיע לו שבהתאם לתנאי ההסכם ביניכם אתה תשמח להגיע לקבל את החזקה לידך, בליווי אישר מקצוע מטעמך, ושאת כתבי הערבות תשמח גם כן להחזיר לידיו בהתאם לתנאי החוזה ולאחר קבלת הדירה לידך כאמור., במידה ואתה סבור שיש אפשרות שתגיעו בסופו של דבר להתדיינות משפטית ביניכם - מומלץ שתהיה מלווה בעורך דין כבר בשלב הזה על מנת שההתכתבות שתצא ממך תהיה ערוכה נכון ובאופן שקריאת ההסכם וציטוטו יהיו נכונים גם כן ומתאימים להליך שינוהל בסופו של דבר. בהצלחה חיים מן, עו"ד אתה מוזמן ליצור קשר ישירות למשרדי בטלפון: -02-6246777