רונן

הוצאת צו לשכנים מעליי שיש לי נזילה מהם

יש לי ליקויים חמורים ונזק הכולל נזילות של ממש מהשכנה מעליי בכל הבית - אני מדבר על כך שכמעט כל התקרה בסלון כבר רטובה וזה רק הולך ומתפשט. העו"ד שלי אומר כי יש דיון בבית משפט רק בעוד 3 חודשים אבל לי זה נראה בלתי נסבל ובלתי מתקבל על הדעת בנסיבות המקרה אני בתביעה מול הקבלן ומול השכנה מעליי שמסרבת להכניס את הקבלן לביתה לתקן את הנזילות ובינתים אני סובל וביתי ממש מתפרק לי מול העיניים -האם אין יכול העו"ד ששכרתי לחייב להקדים את הדיון ע"י צו?

חיים מן, עו"ד ומגשר

רונן שלום, מאחר שאתה מיוצג על ידי עו"ד, אני מניח שנכון מצידך יהיה להפנות אליו את השאלה. לשאלתך אשיב באופן כללי, שישנן שני סוגי פניות לבית המשפט. עתירות או תביעות רגילות שבהן אדם מבקש שביהמ"ש יחייב את חברו לשלם לו פיצוי או לבצע פעולה כלשהי (כמו פעולת איטום או תיקון). עתירות או תביעות לסעד דחוף שאינו סובל דיחוי - בקשות לצו עשה זמני. בקשות כאלה מבוררות על ידי ביהמ"ש בלוח זמנים דחוף הרבה יותר. מגישים בקשות כאלה כשקיים חשש לגרימת נזק שהוא בלתי הפיך או מקרים דחופים שאינם סובלים דיחוי. הייתי מציע לך לבדוק אפשרות זו עם עוה"ד שלך. קח בחשבון שבמקרים רבים בית המשפט עשוי לחייב אותך להפקיד בקופת בית המשפט פיקדון להבטחת הוצאות הנתבעים על ידך במידה ותביעתך הזמנית תדחה. בהצלחה חיים מן, 02-6246777